Καλώς ήλθατε στο koliri84





Ένα μπλογκ με άξονα το ποδήλατο

Πρόσφατα δημιούργησα και μια πιο λειτουργική έκδοση: koliri84.weebly.com (alternative address)

Contact: takstef@yahoo.com

Προσθήκη υψομετρικών δεδομένων στο orux maps

Όσοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή orux map μπορούν να κατεβάσουν δορυφορικά υψομετρικά δεδομένα για τους αποθηκευμένους στο κινητό χάρτες τους ,τα οποία δεδομένα είναι διαθέσιμα παντού χωρίς την ανάγκη ίντερνετ, wifi κλπ, αφού είναι ενσωματωμένα στο χάρτη.
 Μπορείτε να μπείτε εδώ:http://www.viewfinderpanoramas.org/Coverage%20map%20viewfinderpanoramas_org3.htm

Κάνετε απλά κλικ στο τετραγωνάκι της περιοχής του χάρτη που θέλετε και αυτόματα κατεβαίνει το αρχείο με το αρχείο dem για την συγκεκριμένη περιοχή. 
Μετά απλά πετάτε το αρχείο dem στο φάκελο που επίσης λέγεται dem (υποφάκελος του oruxmap φακέλου) και από δω και στ εξής το orux θα σας δείχνει offline ακριβέστατα υψομετρικά.

Για να ξέρετε ακριβώς από ποιο σημείο βλέπετε τα υψομετρικά καλό είναι να ενεργοποιήσετε το σημάδι που δείχνει το κέντρο του χάρτη ώστε να το έχετε σαν πλοηγό και σημείο ένδειξης του τόπου που κεντράρετε. Υπάρχoυν επίσης 2 ρύθμισεις που λέγονται: altitude from dem και Interpollate dem files . Η πρώτη ενεργοποιεί τη χρήση των αρχείων dem για την πρόβολή των υψομετρικών και η δεύτερη βελτιώνει την ακρίβεια των ενδείξεων.

Για την ελλάδα αρκεί να κατεβάσετε 6 τετραγωνάκια και έχετε όλη τη χώρα (και αρκετά βαλκάνια και τουρκία) . Τα ονόματα των αρχείων είναι Κ34,Κ35,J34,J35,I34,I35 .

Προσωπικά μου έχει φανεί τρομερά χρήσιμη η εφαρμογή και η συγκεκριμένη δυνατότητα γιατί μπορώ να δω επάνω στο βουνό τις υψομετρικές διαφορές εναλλακτικών διαδρομών απλά τοποθετώντας την κόκκινη κουκίδα που δείχνει το κέντρο του χάρτη στα σημεία που με ενδιαφέρει.Πρακτικότατο.
Μην ξεχάσετε να τικάρετε την επιλογή να σας δείχνει τα υψομετρικά στην οθόνη, μπαίνοντας στο μενού για το Dashboard (υπομενού του user interfase).
Να τονίσω ότι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του orux είναι το "φλύαρο" και "πληθωρικό" μενού ρυθμίσεων του! 

Επίσης για το Orux μπορείτε να κατεβάσετε και θέματα που κάνουν πιο ευδιάκριτους τους χωματόδρομους και γενικά τα στοιχεία του χάρτη.
Αυτό που μετά από ψάξιμο πολύ κατέληξα ότι βολεύει περισσότερο είναι το θέμα tiramisu!

Για τα αρχεία kml και την εφαρμογή orux καθώς και το google earth έχω γράψει κάποια στοιχεία εδω


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Πρόσφατα

Recent Posts Widget

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πνευματικά δικαιώματα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.