Καλώς ήλθατε στο koliri84

Ένα μπλογκ με άξονα το ποδήλατο

Πρόσφατα δημιούργησα και μια πιο λειτουργική έκδοση: koliri84.weebly.com (alternative address)

Contact: takstef@yahoo.com

Πάτρα- Πουρναρόκαστρο- Κεφαλόβρυσο (Παναχαικό)- Αγία Μαρίνα Σουλίου- Ελατοδάσος Θάνας- Ζουμπάτα-Μοίρα-Πάτρα
Mια διαδρομή βουνού που έκανα πρόσφατα με τρεις φίλους.
Έχει αρκετή ανάβαση αλλά και αρκετά κομμάτια με ίσωμα πριν αρχίσει η κατάβαση.
Ανεβαίνουμε Πουρναρόκαστρο από τον ασφάλτινο δρόμο μέσω Ελεκίστρας. Στην Ελεκίστρα βάζουμε νερό στα παγούρια μας αλλά όποιος θέλει μπορεί να γεμίσει και στη βρύση που υπάρχει στην πλατεία στο Πουρναρόκαστρο.
 Μετά από 4χλμ χωματόδρομου πάνω από το Πουρναρόκαστρο στρίβουμε δεξιά και περνάμε στην πίσω πλευρά του Παναχαικού προς τον οικισμό του Κεφαλόβρυσου. Περνάμε πάνω από τον οικισμο και συνεχίζουμε κι άλλο προς νότια κατεύθυνση ανηφορίζοντας προς τον οικισμό της Αγίας Μαρίνας Σουλίου. Λίγο μετά τον οικισμό θα φτάσουμε το υψηλότερο σημείο της διαδρομής, το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία. Η θέα είναι καταπληκτική. Μπορείς να δεις Χελμό, Ερύμανθο , Καλλιφώνι, Ρακίτα, Σανταμέρι και Κεφαλλονιά απλά γυρνώντας το κεφάλι σου.Μετά το εκκλησάκι αρχίζει η κατάβαση μέσα από το ελατοδάσος της Θάνας και καταλήγουμε στην άσφαλτο την  οποία ακολουθούμε για να βγούμε Πάτρα.


Απόσταση: 62χλμ
Υψομετρική διαφορά: 1741μ

Χάρτης και υψομετρικά δεδομένα:http://www.mapmyride.com/routes/view/607790054

Αρχείο Kml: https://drive.google.com/file/d/0B1DWu_QMFa5YOVJnZHlwOG5WTXM/view?usp=sharing
Φωτογραφίες


Πρόσφατα

Recent Posts Widget

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πνευματικά δικαιώματα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.