Καλώς ήλθατε στο koliri84





Ένα μπλογκ με άξονα το ποδήλατο

Πρόσφατα δημιούργησα και μια πιο λειτουργική έκδοση: koliri84.weebly.com (alternative address)

Contact: takstef@yahoo.com

Οροσειρές της Σιβηρίας

 Δεν ξέρω για σας αλλά έχω βαρεθεί να ακούω για τις Άλπεις, τις Άνδεις και τα Βραχώδη όρη. Δε λέω, πανέμορφες και επιβλητικές οροσειρές αλλά υπάρχουν και άλλες στον κόσμο που είναι ακόμα άγνωστες στον πολύ κόσμο και δεν στερούνται σε τίποτα των παραπάνω "celebrities mountains".

 Οροσειρές που δεν εμφανίζονται στις ταινιές και στα τουριστικά φυλλάδια και που δεν έχουν χιονοδρομικά και σαλέ στις πλαγιές τους.Που δεν έχουν καν δρόμο για να τις πλησιάσεις.

 Αυτές οι οροσειρές, οι ξεχασμένες από τα media και την τουριστική βιομηχανία, και ευτυχώς δηλαδή, βρίσκονται στις βόρειες εσχατιές της γης.

 Η Σιβηρία είναι κατάσπαρτη από επιβλητικούς όγκους και συμπλέγματα εκατοντάδων χιλιομέτρων.
 Στη wikipedia υπάρχει αρχείο με τα ονόματα αυτών των κορδιλιέρων και κάποιες βασικές πληροφορίες.

 Παραθέτω κάποιες πληροφορίες. Κάντε κλικ στο όνομα για να δείτε περισσότερες πληροφορίες στη wikipedia.


http://en.wikipedia.org/wiki/Siberia#Geography

Οροσειρές της Σιβηρίας
Aπό τις πιο εντυπωσιακές κατά τη γνώμη μου είναι οι οροσειρές Verkhoyansk και Chersky στις βορειοανατολικότερη γωνιά της Σιβηρίας. Κάπου κοντά στο τέλος του κόσμου... στην επαρχία Magadan  , η οποία έχει έκταση μεγαλύτερη απο τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο μαζί και πληθυσμό 150.000 ψυχές. Ούτε ανάπτυξη, ούτε φράγματα, ούτε μόλυνση.
Άντε κανένα σιλό με πυρηνικούς πυραύλους να υπάρχει...




 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Πρόσφατα

Recent Posts Widget

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πνευματικά δικαιώματα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.