Καλώς ήλθατε στο koliri84

Ένα μπλογκ με άξονα το ποδήλατο

Πρόσφατα δημιούργησα και μια πιο λειτουργική έκδοση: koliri84.weebly.com (alternative address)

Contact: takstef@yahoo.com

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα της HIIT

Yψηλής έντασης διαλειμματική άσκηση ή ΗΙΙΤ-High Intensity Interval Training.
(από http://totalfitness-christos.blogspot.com)

Γενικά λέμε ότι εκτελούμε HIIT όταν στα διαστήματα της προσπάθειας δουλεύουμε πάνω απ'το αναερόβιο κατώφλι.

Η διαλειμματική άσκηση είναι ευεργετική για όλους,ακόμη και για τους αγύμναστους,τους υπέρβαρους ή και τους παχύσαρκους.

Κι αυτό γιατί μπορεί να προσαρμοσθεί στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης του αθλούμενου.
Η προσαρμογή αυτή μπορεί να γίνει με προσεκτική επιλογή των βασικών παραμέτρων που προσδιορίζουν τη διαλειμματική άσκηση όπως π.χ.

-της διάρκειας της άσκησης

-της έντασής της

-της διάρκειας της ενεργητικής αποκατάστασης

-του αριθμού των επαναλήψεων που ορίζει και το συνολικό χρόνο της άσκησης.


Μόνο που η άσκηση με τα χαρακτηριστικά της HIIT προορίζεται για ήδη πολύ γυμνασμένους ανθρώπους!


Τα μεγάλα πλεονεκτήματα της HIIT


1.H HIIT μπορεί να ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και γι αυτόν το λόγο είναι ιδανική για τους πολυάσχολους ανθρώπους.

2.Οι πολύ υψηλές καρδιακές συχνότητες που επιτυγχάνονται οδηγούν στην καύση πολλών θερμίδων κατά τη διάρκεια του προγράμματος .

3. Το ωραίο με τη HIIT είναι ότι καις αρκετές θερμίδες ακόμη και κατά τη διάρκεια των διαστημάτων της αποκατάστασης δεδομένου ότι οι σφυγμοί παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.Εν τω μεταξύ ξεκουράζεσαι ώστε να είσαι έτοιμος για τον επόμενο γύρο.

Η ξεκούραση -που επιτυγχάνεται με τη μείωση του επιπέδου του γαλακτικού οξέος λόγω της καλύτερης οξυγόνωσης-επιτρέπει την αύξηση του χρόνου της αναερόβιας άσκησης σε επίπεδα που θα ήταν αδύνατα για σταθερά υψηλή ένταση.

4. Το ακόμη πιο ωραίο είναι ότι θα συνεχίσεις να καίς αυξημένο αριθμό θερμίδων για ώρες μετά το τέλος της άσκησης, μιας και η HIIT οδηγεί σε υπολογίσιμη αύξηση του βασικού μεταβολισμού για χρονικό διάστημα που είναι ανάλογο του χρόνου διάρκειας και της έντασής της .


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Πρόσφατα

Recent Posts Widget

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πνευματικά δικαιώματα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.