Καλώς ήλθατε στο koliri84





Ένα μπλογκ με άξονα το ποδήλατο

Πρόσφατα δημιούργησα και μια πιο λειτουργική έκδοση: koliri84.weebly.com (alternative address)

Contact: takstef@yahoo.com

Διαλειμματική για αρχάριους.

(από http://www.beinshape.gr)
Τι περιλαμβάνει

Διαλειμματική προπόνηση είναι η αερόβια άσκηση εναλλαγής υψηλής και χαμηλής έντασης σε συγκεκριμένες περιόδους. Έρευνες έχουν δείξει ότι 20 λεπτά διαλειμματικής προπόνησης, τρεις φορές την εβδομάδα, έχουν καλύτερα αποτελέσματα από μία ώρα σταθερής και μεσαίας έντασης αερόβιας άσκησης.

Για την ακρίβεια όταν εκτελείτε μεσαίας έντασης αερόβια άσκηση για πολύ ώρα, βάζετε το σώμα σας σε καταβολική κατάσταση στην οποία αρχίζει να καίει μυς αντί για λίπος.


Τα οφέλη
Το άμεσο κέρδος είναι το κάψιμο λίπους, ιδιαίτερα από περιοχές που δεν καίγεται εύκολα. Μία έρευνα από την Αυστραλία έδειξε ότι η διαλειμματική προπόνηση καίει τρεις φορές περισσότερο λίπος απ’ ότι το διπλάσιο τρέξιμο σε σταθερό ρυθμό. Τα οφέλη όμως δεν μένουν στο κάψιμο λίπους.
Τα πιο πολλά sports δεν έχουν σταθερό ρυθμό τρεξίματος αλλά εναλλαγή στην ταχύτητα, διαφορετικές κατευθύνσεις και ένταση στα sprint. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η προπόνηση είναι ιδανική για αυτούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό.
Προσφέρει επίσης μακροζωία και αυτό γιατί ανεβάζει τα επίπεδα καλή χοληστερόλης, η οποία είναι υπεύθυνη για τη σωστή λειτουργία των αρτηριών.
Το σώμα συνεχίζει να καίει λίπος για όλη την διάρκεια της ημέρα. Έως και 9 φορές περισσότερο.


Η εκτέλεση

Μπορείτε να κάνετε διαλειμματική προπόνηση είτε στο ποδήλατο, είστε στον διάδρομο ή για τους ακόμα πιο απαιτητικούς στο ελλειπτικό μηχάνημα.
Αρχικά κάντε ένα 5 λεπτό ζέσταμα μεσαίας έντασης για να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος και τον παλμό της καρδιάς.
Στην συνέχεια δώστε το maximum της ταχύτητάς σας για 15 με 30 δευτερόλεπτα.
Για τα επόμενα δύο λεπτά κάντε έντονο περπάτημα ή χαλαρό jogging ανάλογα με το επίπεδό σας.
Εκτελέστε έξι με δέκα τέτοιους κύκλους
Τελειώστε με 5 λεπτά χαλαρού ρυθμού για να επαναφέρετε την καρδιά σας σταδιακά σε φυσιολογικά επίπεδα.


Πότε να κάνω διαλειμματική προπόνηση;

Αυτού του είδους η αερόβια είναι αρκετά απαιτητική και θα πρέπει να εκτελείτε δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Σε ιδανική περίπτωση θα ήταν καλό να κάνετε HIIT τις ημέρες που δεν έχετε προπόνηση με βάρη. Αν είναι ανάγκη να κάνετε και τα δυο μαζί, τότε προτείνετε να κάνετε αυτές τις προπονήσεις με διαφορά ωρών (πρωί - βράδυ)ώστε να μπορείτε να αποδώσετε τα μέγιστα και στα δύο.

Αυτού του είδους η αερόβια άσκηση δεν είναι για όλους. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την αερόβια προπόνηση, θα πρέπει να αυξάνετε σιγά σιγά τον ρυθμό και την ένταση. Αν νιώσετε ότι ζαλίζεστε ή έχετε τάσεις για εμετό, διακόψτε αμέσως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Πρόσφατα

Recent Posts Widget

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πνευματικά δικαιώματα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.