Τα υλικα που χρειαζομαστε ειναι:
-3Χ200γρ κρεμα γαλακτος (εγω παιρνω τη Νουνου light)
-3X225γρ μπισκοτα Πτι μπερ
-3Χ200γρ τυρι κρεμα (Φιλαδελφια)
-2 βαζακια μαρμελαδα βυσσινο
-2 φλυτσανια τσαγιου ή μιαμιση κουπα καφε ζαχαρη αχνη ( μπορείτε να βάλετε λιγότερη ζάχαρη αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό)
-λιγο γαλα (για να μουσκεψουμε τα μπισκοτα)
Η εκτελεση δεν ειναι απλα απλη, ειναι γελοια!
Εχουμε και λεμε,
1.Παιρνουμε το ταψακι μας και στρωνουμε μια σειρα απο πτι-μπερ, αφου πρωτα τα εχουμε βουτηξει για 2 δευτερόλεπτα σε γαλα για να μαλακωσουν.
2.Αφου στρωσουμε τα μπισκοτα, ξεκιναμε να φτιαξουμε τη γεμιση.
Παιρνουμε ολη την κρεμα γαλακτος και την χτυπαμε στο μιξερ 6-7 λεπτα μεχρι να αφρατεψει
(αμα βαλουμε την κρεμα γαλακτος στην καταψυξη για 10 λεπτα θα αφρατεψει πιο γρηγορα. Tip απο Λουκ!)
3.Αφου αφρατεψει προσθετουμε την ζαχαρη αχνη και ολο το τυρι και συνεχιζουμε να χτυπαμε για αλλα 5 λεπτα (το πολυ) για να γινει το μειγμα μας ομοιογενες και να δεσει.
Αυτο ηταν! Η γεμιση ειναι ετοιμη! Εχουμε κανει το 80% του γλυκου.
4.Στη συνεχεια προσθετουμε το 1/3 απο τη γεμιση στο ταψακι μας ωστε να καλυφθουν τα μπισκοτα και απλωνουμε.
4,1. Μετα τοποθετουμε αλλη μια στρωση απο μπισκοτα (βουτηγμενα στο γαλα και αυτα) πανω απο τη
γεμιση.
4,2.Υστερα τοποθετουμε ακομα 1/3 απο τη γεμιση πανω απο τη 2η στρωση μας απο μπισκοτα.
.
Αυτο ηταν! Το τσιζκεικ ειναι ετοιμο!! Το μονο που μενει να κανουμε ειναι να το βαλουμε στο ψυγειο για καπου 2 ωρες ωστε να δεσει. Μετα το βγαζουμε απο το ψυγειο και απλωνουμε επανω τις μαρμελαδες.
Επιγραμματικα για να το κανω ακομα πιο απλο! Βαζουμε μπισκοτα και πανω γεμιση και μετα παλι μπισκοτα και παλι γεμιση και το ιδιο αλλη μια φορα. Συνολικα τρεις στρωσεις μπισκοτα και τρεις γεμιση και στο τελος μαρμελαδα! Οι αναλογιες κρεμας γαλακτος και τυριου ειναι 1 προς 1.
Υ.Γ τα υλικα και η δοσολογια ειναι για μεγαλυτερο ταψι απο το εικονιζομενο. Απλα δεν ειχα προχειρο το μεγαλο-κανονικο μου ταψακι και χρησιμοποιησα το μικροτερο που βλεπετε.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας