Καλώς ήλθατε στο koliri84

Ένα μπλογκ με άξονα το ποδήλατο

Πρόσφατα δημιούργησα και μια πιο λειτουργική έκδοση: koliri84.weebly.com (alternative address)

Contact: takstef@yahoo.com

Χάρτες για Αndroid με προεγκατεστημένα δεδομένα και δωρεάν καθοδήγηση (χωρίς σύνδεση ίντερνετ)


Για όσους αναζητούν δωρεάν χάρτες ή/και καθοδήγηση για το εφοδιασμένο με GPS Android smartphone τους δίχως να χρειάζεται να είναι online και δίχως να πληρώνουν για ίντερνετ από τον πάροχο τους( όπως με Google Maps ) και τέλος τέλος δίχως να έχουν ανάγκη σήματος από κεράια, μπορούν να πατήσουν εδώ και εδώ και να κατεβάσουν όποιο App θέλουν από αυτά αναφέρονται στην παράγραφο με τίτλο "offline apps" και όποιο App αναφέρει ότι δε χρειάζεται σύνδεση ίντερνετ από την παράγραφο "Turn-by-Turn GPS Navigation".

Προσωπικά επέλεξα και χρησιμοποιώ το Orux Maps, το Locus Maps και το Μaps.Me.  Τα δύο πρώτα έχουν πληθώρα εφαρμογών  όπως καταγραφή διαδρομής, εμφάνιση υψομετρικών, χάρτες με ισοϋψείς καμπύλες κλπ. αλλά δεν είναι τόσο εύχρηστα όσο το Μaps.Me.
To Maps.ME ενώ δεν έχει πχ εμφάνιση υψομετρικών και κάποια άλλες δυνατότητες που δίνουν τα Οrux και Locus είναι μακράν το πίο εύκολο να το μάθεις και μπορείς να κάνεις μια περιήγηση χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη εξοικείωση και να διαβάζεις manual κλπ (όπως με το Orux).
Συνιστώ το Maps.Me για την πλειοψηφία των ποδηλατών εκεί έξω.

 Στο Orux υπάρχουν και διαφορετικά "θέματα" και μπορείς να προσαρμόσεις τον χάρτη ώστε να διακρίνονται ευκρινέστερα οι χωματόδρομοι και τα σημεία στο χάρτη.
Θεωρώ ότι για ποδήλατο και ειδικά για Mountain το Orux είναι υπερπλήρες με μόνο μείον του το "φλύαρο" μενού του.
Για χάρτες πηγαίνετε στο επίσημο site: http://www.oruxmaps.com/index_en.html

Πριν τη χρήση απλά εγκαθιστάτε (από το σπίτι /wi-fi ) τα δεδομένα των χαρτών του/των App που επιλέξατε στην κάρτα μνήμης του κινητού σας και τα έχετε διαθέσιμα όπου βρίσκεστε δίχως να εξαρτάστε από την ύπαρξη σήματος, χωρίς να χρεώνεστε mb, και δίχως να χρειάζεται πλέον να κατεβάσετε τίποτα. Αυτόνομοι λοιπόν.

Kαλό είναι η κάρτα μνήμης να είναι από 8GB και άνω και κλάσης 6 και άνω (ταχύτητα ανάγνωσης δεδομένων).
Ενδεικτικά να αναφέρω ότι μια καρτούλα 16GB κλάσης 10 (πολύ γρήγορη) κοστίζει μόλις 6 ευρώ (πχ από eshop.gr)


Για δωρεάν φωνητική καθοδήγηση ("Turn-by-Turn GPS Navigation". ) παραθέτω 3 από τα καλύτερα  Αpp που λειτουργούν offline :
CoPilot GPS 
και
NAVFREE
και
OsmAnd Maps & Navigation

Πρόσφατα

Recent Posts Widget

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πνευματικά δικαιώματα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.