Καλώς ήλθατε στο koliri84





Ένα μπλογκ με άξονα το ποδήλατο

Πρόσφατα δημιούργησα και μια πιο λειτουργική έκδοση: koliri84.weebly.com (alternative address)

Contact: takstef@yahoo.com

Eίναι πολύ μπροστά..

Κάνοντας μια βόλτα στο Αμστελόδαμο παρατηρείς ότι κινείσαι αβίαστα πάνω στο ποδήλατο. Έχεις πολύ λίγα στοπ και ελάχιστες διασταυρώσεις.

 Απορούσα που λέτε γιατί τόσες λίγες διασταυρώσεις. Μετά από παρατήρηση κατέληξα σε 2 πράγματα που λύνουν το μυστήριο.

Το 1ο είναι τα μεγάλα τετράγωνα. Αν ένα τετράγωνο στην Ελλάδα έχει μήκος 50 μέτρα , εδώ έχει 150. Οπότε μεγαλύτερα διαστήματα.

 Η μεγαλύτερη μαγκιά όμως είναι άλλη. Δυσκολεύτηκα για να την παρατηρήσω.
Τι κάνουν?
Ο ποδηλατόδρομος ειναι υπερυψωμένος σε σχέση με το δρόμο, καμιά 10αρια πόντους. Όταν πλησιάζει σε διασταύρωση δεν κατεβαίνει και ξαναανεβαίνει αλλά παραμένει σταθερός. Τα αυτοκίνητα που ΄θελουν να στρίβουν ή να βγούν πρέπει να ανέβουν ένα πεζούλι, να μπούν στον ποδηλατόδρομο, μετά στο πεζοδρόμιο και μετά να κατέβουν.


Θα τραβήξω άυριο κι άλλες καλύτερες φώτο.





στην παρακάτω εικόνα υπάρχει διασταύρωση αλλά τα αυτοκίνητα πρέπει να ανέβουν και να κατέβουν το πεζούλι για να περάσουν. Έτσι αναγκαστικά κόβουν ταχύτητα και αναγκαστικά προσέχουν τους ποδηλάτες.



1 σχόλιο:

  1. Αν δεις ποδήλατο χύμα ξάπλα στο δρόμο ή σε λιβάδι ή σε πεζοδρόμιο, τότε θα δεις και το koliri να βγάζει φωτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας

Πρόσφατα

Recent Posts Widget

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πνευματικά δικαιώματα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.